Instrumenten - Muziekschool Culemborg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Instrumenten

Instrumenten

De saxofoon is een metalen (koper) blaasinstrument,
maar wordt bespeeld door middel van een riet
en behoort dus tot de houtblaasinstrumenten.


Het slagwerk is een verzamelnaam voor allerlei soorten instrumenten, waar je op moet slaan om muziek te maken. Het bekendst is natuurlijk het drumstel, maar denk ook aan Afrikaanse drums, xylofoons en vibrafoon.

Klarinet is een houten blaasinstrument dat aangeblazen wordt via een mondstuk waarop een plat enkel stukje riet is vastgemaakt. Met een klarinet kun je alle kanten op. Je kunt er klassieke muziek, maar ook pop-, jazz- en volksmuziek op spelen. Je kunt zowel solo, als in combinatie met vele andere instrumenten spelen


De dwarsfluit is een houten blaasinstrument, ondanks het feit dat de meeste dwarsfluiten gemaakt zijn van metaal. De dwarsfluit is een instrument dat in vele combinaties instrumenten en ensembles veel speelplezier geeft. Nagenoeg alle muziek, dus klassieke, jazz- en popmuziek kan met dwarsfluit gespeeld worden.

De trompet, euphonium en hoorn zijn koperen blaasinstrumenten. Koperen blaasinstrumenten hebben geen kleppen zoals bij houten blaasinstrumenten, maar ventielen.
De trombone heeft geen ventielen maar een schuif. Door de schuif heen en weer te bewegen, ontstaan de verschillende tonen.
Koperen blaasinstrumenten horen tot de oudste instrumenten die er bestaan en zijn altijd populair gebleven omdat je er alle soorten muziek mee kunt spelen

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu